تاثیرات رنگ ها بر سلامت پوست و روان

یکی از موضوعاتی در روانشناسی مورد استقبال است روانشناسی رنگ ها است. همه ما در زندگی به بعضی از رنگ ها علاقه خاصی نشان میدهیم و بیشتر در لباس ها و وسایل هایمان از آن استفاده میکنیم. هر رنگی که ما انتخاب میکنیم نشات گرفته از درون ما است و مربوط به ناخودآگاه ما است. علاوه بر اینها رنگ ها بر درمان بیماری ها و اختلالات روانی نیز تاثیر مثبتی میگذارد.
رنگ چیست؟
در سال 1666، اسحاق نیوتن کسف کرد که نور خالص سفید اگر از یک منشور عبور داده شود به رنگ های قابل رویت تجزیه میشوند. همچنین طول موج منحصر به فرد رنگ ها را هم کشف کرد. آزمایش های بعدی نشان داد که میتوان با ترکیب رنگها، رنگ های جدیدی ایجاد کرد. مثلا نور قرمز با ترکیب با نور زرد، نور نارنجی را تولید میکند. به رنگ هایی که با ترکیب دو رنگ ایجاد شده اند، ترکیبی میگویند. بعضی از رنگ ها مثل زرد و ارغوانی هنگام ترکیب یکدیگر را خنثی میکنند و نور سفید میسازند که به اینها رنگ های مکمل میگویند.
رنگ
رنگ یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی است ومیتواند اثرات زیادی بر روی رفتار افراد بگذارد. رنگ ها در زندگی افراد نقش فعال و موثری دارند به همین دلیل یکی از مهمترین عناصر دیداری به حساب می آیند که دارای بار احساسی و عاطفی هستند. رنگ ها کمک میکنند که بهتر محیط را درک کنید و اطلاعات کسب کنید.
رنگ درمانی
رنگ درمانی یک پیشینه دراز دارد و ریشه آن گفته میشود به دوران یونان و مصر باستان برمیگردد. سرزمین های معابد رنگین. اشیا اطراف ما در واقع بدون رنگ هستند و چیزی که ما به عنوان رنگ اشیا میبینیم در واقع طول موج آنهاست که منعکس میشود. یک شئ زرد همه طول موج ها را جذب میکند به جز زرد که در چشم شما منعکس میشود. تعبیر افراد از رنگ ها یکسان نیست و ممکن است هر کدام از ما از یک رنگ خاص، درک متفاوتی داشته باشیم پس درک رنگ ها یک تجربه شخصی است. ما برای درک رنگ ها سه مرحله را پشت سر میگذاریم:
مرحله فیزیکی: انرژی نور، حسی که آن رنگ خاص به بیرون میفرستد.
مرحله فیزیولوژیکی: سلول های چشم که به نور حساس هستند این حس را به مرکز عصبی بینایی میرسانند و اینجاست که رنگ در چشم ما شکل میگیرد.
مرحله روانشناختی: مرکز عصبی ما که رنگ ها و تاثیرات آنها را درک میکند.
تاثیر رنگ ها بر روان و جسم
رنگ قرمز
قرمز قدرتمندترین رنگ در میان بقیه است. قرمز نماد عشق ، زندگی ، اشتیاق ، شجاعت ، اراده و رهبری است. پوشیدن رنگ قرمز به شما حس قدرت و پویایی میدهد. غذاهای قرمز رنگ گرم کننده و نیروبخش هستند. به افراد مضطرب و وحشت زده استفاده از رنگ قرمز توصیه نمیشود. قرمز برای افرادی که کم خونی و افسرده و کم انرژی هستند بسیار مفید است. قرمز ذهن را تحریک میکند و به افزایش خلاقیت کمک میکند.
رنگ نارنجی
شور و شوق ، سلامتی و شادی از تاثیرات نارنجی بر بدن است. برای اتاق هایی که برای معاشرت و کارهای درمانی و سرو غذا هستند نارنجی میتواند خیلی مفید باشد. مواد غذایی نارنجی معمولا دارای مقادیری زیادی از ویتامین A هستند. افزایش فشار خون و فعالیت قلب و گرم شدن دست ها و پاها از آثار رنگ نارنجی بر بدن است. علاوه بر اینها نارنجی خوش بینی را در افراد افزایش میدهد و از بروز افسردگی جلوگیری میکند.
رنگ زرد
زرد نمادی از خرد ، دانش ، شفافیت ذهنی و کنجکاوی است. پوشیدن لباس زرد از بدن در برابر ویروس ها و عفونت ها محافظت میکند. بیشترین رنگی که جلب توجه میکند زرد است و از سفید درخشان تر است. زرد اعصاب را قوی میکند و اشتها را باز میکند و به جذب ویتامین A کمک میکند. برای افرادی که بیش از حد جدی هستند و سخت میگیرند استفاده از این رنگ عالی است.
رنگ سبز
سبز مظهر شفا ، هماهنگی ، خوشبختی ، امنیت و طبیعت است. علاوه بر اینها پاک کننده و رفع کننده سموم هم است. پوشیدن لباسی که سبز رنگ است به شما حس امنیت و ثبات میدهد. مواد غذایی سبز رنگ معمولا به عنوان غذاهای سم زدا و پاک کننده شناخته میشود. رنگ سبز نگرانی ، گرفتگی عضلات و خستگی چشم را از بین میبرد. ترس ، اندوه و حسادت را کنترل میکند.
رنگ آبی
رنگی است که درون نگری را تقویت میکند. سردترین و محبوب ترین رنگ است. لباس های آبی مظهر پیروی و هماهنگی با جماعت است. به همین دلیل برای اکثر یونی فرم ها از این رنگ استفاده میشود. افزایش سوخت وساز ، تسکین دهنده ، آرامش بخش ، تقویت رشد و کاهش فعالیت قلب از اثرات چشم گیر رنگ آبی بر بدن است. برای افراد جدی و مبتلا به افسردگی حاد استفاده از این رنگ توصیه نمیشود.
رنگ نیلی
نیلی تیره ترین رنگ طیف است. و اثرات آن خیلی شبیه به رنگ آبی است. از نظر الهام بخشی به بنفش شبیه است. رنگ نیلی باعث فداکاری ، تفکر واضح ، منطقی و آگاهانه است.
رنگ بنفش
بنفش نمادی از استقلال ، شکوه ، نشاط روح و خلاقیت است. اتاق هایی با رنگ بنفش حس زنانه و شاعرانه ای را به فرد القا میکنند و استفاده از این رنگ برای افراد افسرده مناسب نیست. رنگ بنفش خنک کننده ، تسکین دهنده و برای چشم ها مفید است. کم تحرکی و بی حالی را درمان میکند. بنفش خلاقیت و معنویت را افزایش میدهد.
رنگ غذاها
قرمز: تحریک کننده است و برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمیشود.
زرد: ملین هستند.
سبز: نشاط آور و احیا کننده هستند.
آبی: خاصیت آرام کننده سیستم عصبی و خنک کننده دارد.
بنفش: الهام بخش است.
بکارگیری از رنگ ها برای مراقبت از پوست
برای اینکاراحتیاج به دستگاه کوچک نورپردازی و ورقه های ژلاتینی رنگی دارید. اما فقط وقتی درحال انجام مراحل زیر هستید ازاین روش استفاده کنید. پرتو نور را به سقف بتابید.
مرحله 1: هنگامی که به عنوان مرحله قبل از پاکسازی مشغول کمپرس کردن صورت هستید ازاسطوخودوس رنگی استفاده کنید که باعث ایجاد آرامش میشود.
مرحله 2: در حین پاکسازی از رنگ سبز استفاده کنید.
مرحله 3: موقع تقویت کردن پوست اگر پوست شما کم کار است ازرنگ قرمز و نارنجی استفاده کنید. اگر پوست چربی دارید از رنگ سبز استفاده کنید. اگر پوست حساس و دارای لک دارید از رنگ آبی استفاده کنید.
همچنین میتوانید یک ورقه ژلاتینی رنگی به دلخواه دور یک بطری شیشه ای پر از آب بپیچید و در نور آفتاب قرار دهید. اینکار باعث میشود خواص ارتعاشات رنگ به آب منتقل شود. رنگ قرمز به گردش خون پوست کمک میکند و اگر پوست ملتهبی دارید از رنگ قرمز استفاده نکنید. نارنجی پوست را شفاف میکند. سبز به پوست تازگی میبخشد. آبی خنک کننده است و برای پوست های ملتهب مناسب است.